Monday, March 7, 2016

cuib de viespi












Ingrediente
  • pentru aluat:
  • 250-300 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 30 gr zahar
  • 1 praf vanilat
  • 3 galbenusuri
  • putina sare
  • pentru crema:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • pentru sirop:
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ligura de zahar
  • 1 vanilie
Mod de preparare
Aluat:


-punem faina intr-un vas


-drojdia + putin din zahrul retetei + putin din laptele caldut + 2 liguri din faina din reteta se amesteca si se lasa la loc cald sa creasca.


-intre timp in alt vas se amesteca galbenusurile + restul de lapte caldut,nu fierbinte,+ praful vanilat + restul de zahar si sarea. ce a crescut drojdia se adauga toata compozitia peste faina pe care am pus-o in vasul separat si se adauga si compozitia de galbenusuri se amesteca bine pana se obtine un aluat moale dar nu lipicios.


-daca se lipeste se mai adauga putina faina pana se obtine un aluat nelipicios.


-se lasa la crescut aproximativ 40 de minute.


Crema:


se mixeaza untul + zaharul + vanilia (cantitatile din crema )pana se obtine o compozitie omogena si moale.


Siropul: se incalzeste laptele + zaharul + vanilia si se lasa de o parte pana va vor fi pe jumatate coapte cuiburile( mai bine se incalzeste laptele putin inainta de utilizare ca sa nu se raceasca).


- dupa ce a crescut aluatul si si-a dublat volumul se intinde o foaie, pe masa de lucru, de 5 mm, se unge cu crema de unt, se ruleaza si se taie in felii de 2 cm, se intind pe tava unsa cu unt si se coc la un foc de 170 de grade pana se rumenesc pe suprafata,10 minute inaite de a fi gata coapte se stropeste fiecare cuib cu 2 liguri din siropul caldut se mai lasa in cuptor 10 minute ca sa se caramelizeze partea inferioara a cuiburilor.


- eu de la inceput put tava in cea mai inferiorara treapta a cuptorului ca sa nu se rumeneasca foatre tare.


-se servesc cu zahar praf pe deasupra.

No comments:

Post a Comment