Thursday, July 17, 2014

''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

Ingrediente
  • 3 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • 1/3 de pahar de zahar
  • 5 linguri de coniac
  • 1 pachet de unt
  • 1 galbenus de ou
  • 1 borcan de dulceata de caise
  • (capsuni
  • macese etc.)
Mod de preparare
-se prepara un aluat din toate ingredientele in afara de dulceata.


-se pestreaza o cantitate mica din aluat (mai putin de un sfert) deoparte.


-se intinde cealalta cantitate de aluat pe o tava rotunda de 25 cm pe care am pus inaitne foaie de copt sau ungem cu unt si peretii tavii.


- se inteapa cu furculita ca in fotografie.


-se depune deasupra dulceata care vrem.


- din aluatul ce am pus deoparte facem fasii mici si le punem peste dulceata la o distanta de 2 cm intre ele ca sa aiba loc sa creasca.


- se ung fisiile cu albusul care a ramas de la ou.


-se coace la cuptor la 170 de grade pana se rumenec fasiile.


-se serveste dupa se s-a racit,altfel se sfarama daca este cald.