- aluat:
- 800 gr de faină
- puțina sare
- 3 linguri de ulei de masa
- 2 pahare de apa
- umplutura:
- 500 -600 gr de dovleac roșu trecut prin răzatoarea mare
- 2 pahare de zahăr
- 1 lingurița de scorțișoară
- pentru finalizare:
- unt de masa (2-3 linguri)
- zahăr praf
Mod de preparare
-se prepara un aluat moale nelipicios din toate componentele din rețeta(aluat)-se lasa la odihnit 20 min
-se prepara umplutura din toate componentele (umpluturii)
-se freaca dovleacul cu zaharul pana se lasa toata zeama
-se scurge bine de zeama și se pastreaza pentru sirop
-dupa ce aluatul s-a odihnit 20 de min se imparte in 10 parți egale
-se intind 10 foi ,una cate una,și pe fiecare foaie se unge cu puțin ulei și se pune pe jumatatea foii din umplutura obținuta mai sus( 2-3 linguri pe fiecare foaie)
-se ruleaza foaia și se așeaza in tava unsa cu ulei in forma de melc una cate una foile pana se termina foile și umplutura
-se unge suprafața cu puțin ulei și se coace la cuptor care e deja cald la o temperatura de 200 grade C
-intre timp se prepara siropul
-zeama rezultata din frecarea dovleacului cu zaharul se pune intr-o craticioara mica și se fierbe pana se leaga siropul(se poate observa la suprafața bule mari de aer,atunci e gata de folosit)
-se trage de pe foc ,se lasa la racit
No comments:
Post a Comment