Monday, March 7, 2016

placinta cu dovleac rosu










Ingrediente
  • aluat:
  • 800 gr de faină
  • puțina sare
  • 3 linguri de ulei de masa
  • 2 pahare de apa
  • umplutura:
  • 500 -600 gr de dovleac roșu trecut prin răzatoarea mare
  • 2 pahare de zahăr
  • 1 lingurița de scorțișoară
  • pentru finalizare:
  • unt de masa (2-3 linguri)
  • zahăr praf
Mod de preparare
-se prepara un aluat moale nelipicios din toate componentele din rețeta(aluat)


-se lasa la odihnit 20 min


-se prepara umplutura din toate componentele (umpluturii)


-se freaca dovleacul cu zaharul pana se lasa toata zeama


-se scurge bine de zeama și se pastreaza pentru sirop


-dupa ce aluatul s-a odihnit 20 de min se imparte in 10 parți egale


-se intind 10 foi ,una cate una,și pe fiecare foaie se unge cu puțin ulei și se pune pe jumatatea foii din umplutura obținuta mai sus( 2-3 linguri pe fiecare foaie)


-se ruleaza foaia și se așeaza in tava unsa cu ulei in forma de melc una cate una foile pana se termina foile și umplutura


-se unge suprafața cu puțin ulei și se coace la cuptor care e deja cald la o temperatura de 200 grade C


-intre timp se prepara siropul


-zeama rezultata din frecarea dovleacului cu zaharul se pune intr-o craticioara mica și se fierbe pana se leaga siropul(se poate observa la suprafața bule mari de aer,atunci e gata de folosit)


-se trage de pe foc ,se lasa la racit

No comments:

Post a Comment