Sunday, February 2, 2014

Dovlecei umpluti

Ingrediente
  • 6-7 dovlecei mici
  • 300 gr carne tocata de vita
  • 1 ceasca de orez
  • 1/2 buchet de marar
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 2-3 liguri faina fara varf
  • sare,
  • piper,
  • ulei
Mod de preparare
-se curata dovleceii de coaja
-se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa














umplutura:


-carnea tocata+ceapa trecuta pe rezatoare+mararul +orezul- putin ulei +sare,piper (dupa gust)


-se amesteca pana se omogenizeaza


-se umple dovleceii


-se pun pe o cratita larga


-se acopera cu apa


-se fierb 40 de minute


-se toarna zeama ramasa dupa fiert in alt vas


-se pune pe foc mic pana pregatim ingroseala


-ingroseala:


-faina se amesteca cu apa pana ce se dizolva


-se amesteca si se toarna in cratita in care este zeama de la dovlecei


-se amesteca continuu sa nu faca cocolase


-se fierb 2-3 minute se trage de pe foc si pregatim liezonul:


-intr-un vas se bate oul se adauga zeama de la lamaie


-se ia putin din zeama fierbinte si se pune peste oul batut cu lamaia


-se toarna peste sosul obtinut din cratita amestecand continuu sa nu se faca oul omleta


-se potriveste gustul cu sare si piper


-se toarna sosul obtinut peste dovlecei


-se servesc cu o felie de branza

No comments: