Ingrediente
- 3 pahare de faina
- 1 praf de copt
- 1/3 de pahar de zahar
- 5 linguri de coniac
- 1 pachet de unt
- 1 galbenus de ou
- 1 borcan de dulceata de caise
- (capsuni
- macese etc.)
Mod de preparare
-se prepara un aluat din toate ingredientele in afara de dulceata.
-se pestreaza o cantitate mica din aluat (mai putin de un sfert) deoparte.
-se intinde cealalta cantitate de aluat pe o tava rotunda de 25 cm pe care am pus inaitne foaie de copt sau ungem cu unt si peretii tavii.
- se inteapa cu furculita ca in fotografie.
-se depune deasupra dulceata care vrem.
- din aluatul ce am pus deoparte facem fasii mici si le punem peste dulceata la o distanta de 2 cm intre ele ca sa aiba loc sa creasca.
- se ung fisiile cu albusul care a ramas de la ou.
-se coace la cuptor la 170 de grade pana se rumenec fasiile.
-se serveste dupa se s-a racit,altfel se sfarama daca este cald.
-se pestreaza o cantitate mica din aluat (mai putin de un sfert) deoparte.
-se intinde cealalta cantitate de aluat pe o tava rotunda de 25 cm pe care am pus inaitne foaie de copt sau ungem cu unt si peretii tavii.
- se inteapa cu furculita ca in fotografie.
-se depune deasupra dulceata care vrem.
- din aluatul ce am pus deoparte facem fasii mici si le punem peste dulceata la o distanta de 2 cm intre ele ca sa aiba loc sa creasca.
- se ung fisiile cu albusul care a ramas de la ou.
-se coace la cuptor la 170 de grade pana se rumenec fasiile.
-se serveste dupa se s-a racit,altfel se sfarama daca este cald.
No comments:
Post a Comment